Lasagne på squash.
Cirka 4 port
1 st stor squash
1 gul lök
400 gr nötfärs
1-2 klyftor vitlök
2 msk olivolja/smör
250 gram krossade tomater
torkad basilika och oregano
En liten skvätt fond
1 msk Mango chutney
2 dl vispgrädde 40 % fett
250 gram mozzarella/Boxholms gräddost
225 grader
Skiva squashen med en osthyvel på längden. Lägg på handduk och strö på lite salt (för att dra ut onödig vätska). Hacka vitlöken och löken – fräs i olivoljan/smöret. Lägg upp på ett fat.
Bryn köttfärsen i lite mer olivolja/smör. Tillsätt vitlöken, lök, krossade tomater, mango chutney, fond och örter. Salta och peppra efter smak. Koka i ca 10 min.
Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager med squash i botten. Lägg på köttfärs och varva sedan så du får squash längst upp. Antal lager beror på hur stor form du har.
Häll på grädden och strö på riven mozzarella/gräddost. Gratinera i ca 20 min tills osten har fått fin färg.